Κούπες από μπαμπού: Η περιβαλλοντική σημασία τους

Κούπες οικολογικές από μπαμπού

Κούπες από μπαμπού: Η περιβαλλοντική σημασία τους

Οι κούπες μπαμπού πρωταγωνιστούν σε όλον τον κόσμο και πλέον και στις επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών. Αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση και επιλογή ενάντιας στα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης.

Παρατηρούμε άλλωστε ότι όλο και περισσότεροι είναι οι οπαδοί των κουπών φτιαγμένων από μπαμπού, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου.

Αν ακόμη αναρωτιέστε ποια είναι η περιβαλλοντική σημασία των κουπών από μπαμπού παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα στοιχεία και χαρακτηριστικά που τις κάνουν την ιδανικότερη επιλογή για να απολαμβάνετε τα ροφήματα σας.

Κούπες μπαμπού Vs πλαστικά ποτήρια

Άραγε έχετε σκεφτεί ποτέ ποια είναι η επιβάρυνση και μόλυνση που προκαλούν στο περιβάλλον τα πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια μιας χρήσης; Πολλοί καταναλώνουν καθημερινά τον αγαπημένο τους καφέ ή άλλο ρόφημα και φυσικά νερό, σε πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια μίας χρήσης όμως αυτά αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες αιτίες μόλυνσης του πλανήτη.

Βλάπτουν την χλωρίδα και πανίδα, απειλώντας την ζωή όλων των ζώων σε θάλασσα και στεριά. Το τελικό φυσικά αποτέλεσμα είναι η επιβάρυνση της φύσης και η εξαφάνιση πολλών άγριων και σπάνιων ζώων.

Επιπλέον, πρέπει να αναφέρουμε ότι τα πλαστικά ποτήρια αφού χρησιμοποιηθούν, τα πετάμε, αυτά όμως έχουν καταφέρει να εμφανιστούν ακόμη και στις πιο παρθένες περιοχές της γης. Αν τα πετάξετε σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης μπορεί να ανακυκλωθούν και να μετατραπούν σε κάτι χρήσιμο.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό των πλαστικών ποτηριών δεν καταλήγει σε εργοστάσια ανακύκλωσης. Ενώ μεγάλο μέρος αυτών δυστυχώς δεν είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά. Έτσι κατά βάση, αυτά επιστρέφουν στο έδαφος και κάνουν πάνω από 50 χρόνια για να καταστραφούν, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διαλύονται τελείως σχεδόν ποτέ.

Στο προσκήνιο λοιπόν, έρχονται οι κούπες από μπαμπού. Κατασκευασμένες από φυσικά και οικολογικά υλικά, όπως το φυτικό υλικό PLA. Τo PLA ή πολυγαλακτικό οξύ παρασκευάζεται από δεξτρόζη (ζάχαρη) που εξάγεται από φυτικής προέλευσης υλικά.

Είναι το πιο δημοφιλές βιοπλαστικό ή βιοπολυμερές και το μόνο που παράγεται αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιας κλίμακας εργοστάσιο. Οι κούπες που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα δεν περιέχουν μελαμίνη ούτε BPA και έχουν παραχθεί με θετικό για τo κλίμα και το περιβάλλον τρόπο.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν, να κάνουμε πιο οικολογικές και βιώσιμες καταναλωτικές επιλογές καθώς επίσης και να επιλέγουμε εταιρείες που δημιουργούν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

Η υπεύθυνη κατανάλωση είναι υποχρέωση μας και αυτή που θα φέρει την μεγάλη αλλαγή στην κοινωνία και τον πλανήτη μας. Πολλές αλυσίδες παραγωγής καφέ, ελληνικές αλλά και άλλες με διεθνή παρουσία, ενθαρρύνουν πλέον έντονα την χρήση επαναχρησιμοποιημένων κουπών κάνοντας μια στροφή προς την υπεύθυνη κατανάλωση και μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.

Επιλέξτε κούπες από μπαμπού και αλλά φιλικά προς το περιβάλλον είδη

Αρχικά, είναι σημαντικό και ουσιώδες να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα προϊόντα που αγοράζουμε. Ενημερωμένος καταναλωτής σημαίνει και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος και υπεύθυνος άνθρωπος, με συνείδηση και αγάπη για το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο.

Όσο πιο καλά ενημερωμένοι είμαστε τόσο καλύτερες επιλογές κάνουμε και για μας αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον.

Η σωστή ενημέρωση θα συμβάλει στην ασφάλεια και στην υγεία μας, και έτσι θα μπορούμε μελλοντικά να μεταδώσουμε την γνώση αυτή και στα παιδιά μας που συνιστούν την αλλαγή και την πρόοδο.

Πείτε επίσης ένα μεγάλο ναι στα φυσικά προϊόντα. Αλλάξτε συνήθειες και κάντε αγορές χωρίς αντίκτυπο στο περιβάλλον, σταματήστε να επιλέγετε προϊόντα κατασκευασμένα από πετρέλαιο και από άλλα επιβλαβή υλικά τόσο για την υγεία σας όσο και για το περιβάλλον.

Μπορεί να είναι οικονομικότερα αλλά μακροπρόθεσμα δημιουργούν ανεπανόρθωτα προβλήματα. Επιλέξτε προϊόντα κατασκευασμένα από ξύλο, ψάθα, βαμβάκι, γυαλί, πέτρα και άλλα φυσικά υλικά που παλαιότερα συνιστούσαν και τα βασικά υλικά παράγωγης των περισσότερων ειδών.

Τα υλικά αυτά έχουν αντοχή στο χρόνο και είναι εξαιρετικά ποιοτικά, χωρίς φυσικά να αφήνουν το αποτύπωμα τους στο περιβάλλον, διότι είναι βιοδιασπώμενα.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια τεραστία γκάμα με κούπες από μπαμπού αλλά και άλλα προϊόντα, όλα κατασκευασμένα με φιλικά προς  το περιβάλλον υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσος φορές θέλετε. Ανακαλύψτε όλες μας τις κατηγορίες οι οποίες εμπλουτίζονται συνεχώς με σκοπό να σας προσφέρουμε πάντα περισσότερες επιλογές και προτάσεις για ένα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής.

Ποια είναι η επιβάρυνση των πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης στο περιβάλλον;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η μόλυνση που προκαλούν στο περιβάλλον τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης είναι ανεπανόρθωτη.  Η καθημερινότητα μας και ο έντονος και γρήγορος τρόπος ζωής μας κάνει πολλές φορές να μην δίνουμε ιδιαίτερη βάση σε κάτι τόσο απλό αλλά εξαιρετικά σημαντικό, όπως είναι η χρήση μιας κούπας από μπαμπού ή ενός παγουριού αντί ενός πλαστικού ποτηριού ή μπουκαλιού.

Στην Ελλάδα αγαπάμε να πίνουμε καφέ και να τον απολαμβάνουμε διαφορές ώρες της ημέρας, όπου και αν είμαστε και όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο, η αγαπημένη αυτή συνήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ με πόσα πλαστικά ποτήρια επιβαρύνει τον πλανήτη; Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε συνολικά, αλλά μόνο τον αριθμό των ποτηριών που εσείς πετάτε μηνιαίως.

Στην χώρα μας, αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου, αγαπάμε να καθόμαστε σε καφετέριες και να απολαμβάνουμε μαζί με τους φίλους μας τον αγαπημένο μας καφέ, παρόλα αυτά η ρουτίνα μας και οι ρυθμοί της ζωής μας δεν μας δίνουν πάντα τον χρόνο για να απολαύσουμε την στιγμή αυτήν. Η κατανάλωση καφέ επομένως γίνεται σε μεγάλο βαθμό με takeaway τρόπο. Αυτή όμως η συνήθεια έχει δημιουργήσει ένα τρομακτικό όγκο πλαστικών στον πλανήτη.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα πλαστικά ποτήρια από κατανάλωση καφέ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή σκουπιδιών παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι 500 δισεκατομμύρια κούπες καφέ συγκεντρώνονται κάθε χρόνο. Το ποσό αυτό είναι τρομακτικά μεγάλο, ειδικά αν αναλογιστούμε την μόλυνση που επιφέρει μια μόνο κούπα στο περιβάλλον και τα χρονιά που απαιτούνται για να διαλυθεί αυτή.

Αντιλαμβάνεστε επομένως, την επιτακτική ανάγκη για την αλλαγή της συνήθειας μας αυτής και την χρήση επαναχρησιμοποιούμενων κουπών από μπαμπού καθώς και παγουριών. Τα πλαστικά μπουκάλια άλλωστε είναι μια ακόμη μεγάλη πηγή μόλυνσης, και φυσικά δεν αφήνουμε στην άκρη τα πλαστικά πιάτα, πιρούνια, κουτάλια και καλαμάκια.

Στο e-shop μας διαθέτουμε κατηγορίες με όμορφες και απόλυτα οικολογικές και εναλλακτικές επιλογές για όλα αυτά τα πλαστικά είδη. Είναι άλλωστε πια καιρός να σταματήσουμε την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και να κάνουμε επιλογές που θα το προστατέψουν άμεσα και σημαντικά.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να βγάλουμε τα πλαστικά μιας χρήσης από την ζωή μας;

Φυσικά η πρώτη λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε επαναχρησιμοποιούμενες κούπες από μπαμπού και άλλα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα. Μπορούμε να πηγαίνουμε να παίρνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα και να ζητάμε να μας το βάλλουν στην δική μας κούπα.

Όλο και περισσότερες άλλωστε καφετέριες ενθαρρύνουν την κίνηση αυτή και ανταμείβουν τους πελάτες τους με δωρεάν ροφήματα ή εκπτωτικά κουπόνια για επόμενες αγορές, εφόσον  έχετε την δική σας κούπα. Όλο και περισσότερες  εταιρείες και αλυσίδες καφέ αποκτούν μια πιο οικολογική προσέγγιση και αυτό αναγνωρίζεται και μετράει ιδιαίτερα στην γνώμη του κοινού, ειδικά για την συνεισφορά της εταιρείας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι επιλογές σε σχεδία, χρώματα, υλικά σε επαναχρησιμοποιούμενες κούπες είναι πραγματικά πολλές και έχουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα. Αποτελούν μοναδικές προτάσεις δώρων και ένα από τα πιο εύκολα πρώτα βήματα για να υιοθετήσετε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Ειδικά αν ανήκετε σε εκείνους που καταναλώνετε καφέ ή τσάι σε καθημερινή βάση τότε η επιλογή μιας κούπας από μπαμπού είναι σημαντική και ουσιαστική.

Κούπες από μπαμπού και άλλα υλικά μπορούν να σας συνοδέψουν παντού και χωρίς τον φόβο να λερωθείτε. Επίσης, σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα παγούρι ή ένα ανοξείδωτο θερμό και να σταματήσετε την χρήση πλαστικών μπουκαλιών. Θα απολαμβάνετε έτσι πάντα και παντού δροσερό νερό, ανεξαρτήτως του τι θερμοκρασία  επικρατεί στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε οδοντόβουρτσες κατασκευασμένες από μπαμπού, ενώ η γκάμα εναλλακτικών προϊόντων, φιλικών προς το περιβάλλον έχει διευρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Κάντε το πρώτο βήμα

Οι επαναχρησιμοποιούμενες κούπες, κατασκευασμένες από μπαμπού είναι η αρχή και το πρώτο αλλά σημαντικότατο βήμα για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Η υιοθέτηση βιώσιμων συνήθειων και επίλογων είναι σημαντική υπόθεση. Εξίσου σημαντική είναι και η ενεργοποίηση και προσπάθεια ενημέρωσης φίλων και συγγενών σας.

Οι αλλαγές γίνονται σίγα σιγά αλλά έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν ξέρετε ποτέ τι αντίκτυπο μπορείτε να έχετε στους γύρω σας με τις επιλογές σας.

Η ευσυνειδησία και η υπευθυνότητα είναι τα στοιχεία αυτά που πρέπει να φέρουμε  απέναντι στο περιβάλλον και στην φύση που μας προσφέρει όλα όσα έχουμε ανάγκη. Στο tapandabamboo.gr διαθέτουμε οικολογικά προϊόντα και φυσικά κούπες από μπαμπού.

Στόχο μας είναι να σας προσφέρουμε είδη που περά από αισθητικά πανέμορφα και ποιοτικά, έχουν όλα κατασκευαστεί με φυσικά υλικά.  Ενθαρρύνετε λοιπόν και τους δικούς σας ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν κούπες μπαμπού, ώστε να δώσουμε ένα τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης και στην μόλυνση των θαλασσών και των δασών μας.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


You've just added this product to the cart: