Πώς να διαλέξεις το καλύτερο θερμός

Πώς να διαλέξεις το καλύτερο θερμός

Είτε ετοιμάζεσαι για τις καλοκαιρινές διακοπές σου είτε ψάχνεις μια ιδανική λύση για να μεταφέρεις το νερό ή τον καφέ σου, ένα θερμός μπορεί να σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Μπορεί να είσαι λάτρης του ζεστού καφέ όλες τις εποχές του χρόνου ή απλά να θέλεις να έχεις πάντοτε μαζί σου παγωμένο νερό, καφέ ή χυμό για να δροσιστείς σε αυτές τις καυτές θερινές μέρες.

Και στις δύο περιπτώσεις, η λύση που χρειάζεσαι είναι να διαλέξεις το καλύτερο θερμός.

Διάβασε παρακάτω στον απόλυτο οδηγό αγοράς μας για να δεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις, ώστε να κάνεις την τέλεια επιλογή.

Τι είναι το θερμός;

Πιθανόν να το γνωρίζεις ήδη αλλά θεωρούμε σκόπιμο να ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Ουσιαστικά το θερμός είναι ένα ποτήρι ή ακριβέστερα ένα παγούρι.

Αυτό που το κάνει ωστόσο να διαφέρει από ένα απλό παγούρι, είναι οι δυνατότητες που προσφέρουν τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο.

Έτσι, ένα θερμός σού δίνει την επιλογή και την άνεση να μπορείς να διατηρήσεις στο εσωτερικό του διάφορα υγρά στην αρχική τους θερμοκρασία και σύσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα μπορείς να αξιοποιήσεις για να κρατήσεις για παράδειγμα το νερό σου το ίδιο κρύο όπως βγήκε από το ψυγείο όσο απολαμβάνεις το μπάνιο σου στην παραλία.

Πώς λειτουργεί ένα θερμός;

Οι ξεχωριστές ιδιότητες που το κάνουν να διαφέρει από μια απλή κούπα οφείλονται στα υλικά και στον τρόπο κατασκευής του.

Πρέπει να γνωρίζεις πως το θερμός φτιάχνεται συνήθως από μεταλλικό, πλαστικό ή γυαλί.

Τα τοιχώματά του είναι διπλά και ανάμεσά τους υπάρχει ένας κενός χώρος.

Αυτός ο χώρος είναι το μυστικό για τη λειτουργία του.

Λειτουργεί ουσιαστικά ως μονωτής θερμότητας.

Με πιο απλά λόγια δεν επιτρέπει στη θερμότητα του εσωτερικού να διαφύγει προς τα έξω και το αντίθετο.

Έτσι από τις αρχές του 20ου αιώνα που φτιάχτηκε το πρώτο θερμός, σου δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις τις θεμελιώδεις αρχές της φυσικής για να διατηρήσεις και να μεταφέρεις στην κατάσταση που προτιμάς τα διάφορα υγρά.

Τα πιο σύγχρονα θερμός που υπάρχουν σήμερα στην αγορά έχουν πλαστικό εξωτερικά και στρώσεις πολυουρεθάνης ή ακρυλικού στο εσωτερικό.

Ποια σημεία να προσέξεις στην αγορά ενός παγουριού

Αφού αναφέραμε γενικά τι ακριβώς είναι, πώς λειτουργεί και ποιες είναι οι χρήσεις ενός θερμός, ας περάσουμε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να δώσεις έμφαση.

Για να διαλέξεις το καλύτερο παγούρι οφείλεις να γνωρίζεις μερικά από τα βασικότερα σημεία και ιδιότητες στις οποίες πρέπει να επιμείνεις.

Χρειάζεσαι τη διατήρηση θερμοκρασίας;

Για να διαλέξεις το σωστό παγούρι για τις ανάγκες σου πρέπει πρώτα να αποφασίσεις να χρειάζεσαι ένα απλό ή ένα ισοθερμικό παγούρι.

Στην πρώτη περίπτωση, για τον καφέ ή το νερό σου στο σπίτι δεν είναι και απόλυτα αναγκαίο το ποτήρι σου να διατηρεί τη θερμότητα.

Αντίθετα για τη μεταφορά σε εξωτερικούς χώρους, είναι απαραίτητο να επιλέξεις ένα θερμός.

Μέγεθος

Τα θερμός κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη πέρα από τα διάφορα σχέδια που θα βρεις στην αγορά.

Όπως αντιλαμβάνεσαι όσο μεγαλύτερο είναι αυτό που θα επιλέξεις, τόσο περισσότερο χώρο θα σου δίνει για να αποθηκεύσεις το νερό ή τα ροφήματά σου.

Ωστόσο μην ξεχνάς ότι αν διαλέξεις ένα πολύ μεγάλο θερμός, θα καταλαμβάνει και τον αντίστοιχο χώρο στις αποσκευές σου καθώς επίσης θα έχει και μεγαλύτερο βάρος κάτι που μπορεί να σε δυσκολέψει στο να το μεταφέρεις.

Γενικά, ένα θερμός γύρω στα 500ml σε βοηθάει να έχεις μαζί σου μια ικανοποιητική ποσότητα νερού ως ενήλικας (για παιδιά και 400ml μπορεί να είναι αρκετή).

Ανάλογα με τη χρήση που σε ενδιαφέρει και το μέρος και το χρόνο που σκέφτεσαι να μείνεις το μέγεθος πρέπει να τροποποιείται.

Έτσι για παράδειγμα, για το μπάνιο σου στη παραλία, ο καφές ή το κρύο τσάι σου μπορεί άνετα να μπει σε ένα θερμός χωρητικότητας 300-400ml αλλά για μια πεζοπορία θα χρειαστείς ίσως 1L για το νερό σου.

Υλικό Κατασκευής

Σε μια αγορά ενός αντικειμένου ή ενός προϊόντος γενικότερα είναι πολύ σημαντικό το υλικό κατασκευής.

Το ίδιο ισχύει και για ένα παγούρι. Ήδη αναφέραμε τα πιο διαδεδομένα υλικά κατασκευής που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Πρέπει να γνωρίζεις πως το αλουμίνιο είναι πιο ελαφρύ από το ατσάλι, αλλά είναι κάπως λιγότερο ανθεκτικό.

Ακόμα, σου προτείνουμε το αλουμίνιο να το επιλέξεις αν σκέφτεσαι να μεταφέρεις κυρίως νερό.

Μια σημαντική παρατήρηση είναι για το αλουμίνιο και το πλαστικό να προσέξεις να είναι BPA free.

Πρόκειται για έναν επιβαρυντικό παράγοντα που κατηγορείται ακόμα και για την καρκινογόνο δράση του και τείνει να αποσύρεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα σύγχρονα πλαστικά είναι ιδιαίτερα οικονομικά, ανθεκτικά και ασφαλή στη χρήση τους.

Καπάκι και στόμιο

Από τη στιγμή που ψάχνεις το καλύτερο παγούρι, είναι σημαντικό να προσέξεις αυτό το τμήμα.

Αρχικά, είναι απαραίτητο το καπάκι να κλείνει αεροστεγώς ώστε να μην υπάρχουν απώλειες θερμότητας.

Επίσης, προτίμησε τα καπάκια που είναι βιδωτά και βγαίνουν ή κουμπώνουν και ξεκουμπώνουν γιατί θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη με τη χρήση τους.

Σκέψου ακόμα αν προτιμάς να υπάρχει καλαμάκι στο παγούρι σου. Είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό που υπάρχει συνήθως σε αρκετά πλαστικά θερμός.

Σχέδιο και χρώμα

Ένα αντικείμενο που θα έχεις μαζί σου σε πολλές περιπτώσεις και ώρες της μέρας δεν μπορεί να είναι το πρώτο τυχαίο.

Φυσικά πρέπει να διαλέξεις ένα όμορφο σχέδιο και ευχάριστο χρώμα, για να σου φτιάχνει τη διάθεση και να σου ανεβάζει τη ψυχολογία όταν πίνεις το καφεδάκι ή το νεράκι σου.

Εδώ δεν έχουμε να σου προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο που έχουμε να σου πούμε είναι να μην βιαστείς να διαλέξεις και να ρίξεις μια ματιά σε όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Βάλε τη φαντασία σου και το γούστο σου να αποφασίσει!

Τελικά τι θερμός να αγοράσεις;

Και τώρα περνάμε στο «ζουμί» του άρθρου μας. Ανάλογα με τη χρήση που σε ενδιαφέρει και τις ανάγκες σου η επιλογή μπορεί να διαφέρει.

Παρόλα αυτά μερικές συμβουλές που θα σου φανούν χρήσιμες υπάρχουν στη συνέχεια.

Για μετακινήσεις και δουλειές μέσα στην πόλη, σου προτείνουμε ένα θερμός χωρητικότητας μισού λίτρου.

Πέρα από το μέγεθος, θα χρειαστείς ένα το οποίο διατηρεί το περιεχόμενο ζεστό μέχρι 8 ώρες ή κρύο για 24 ώρες.

Για ακόμα πιο δροσιστική απόλαυση υπάρχουν θερμός με παγοκύστες gel τα οποία βάζεις για μια ώρα στην κατάψυξη και λόγω της κατασκευής τους έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν πραγματικά παγωμένο το περιεχόμενο για πολλές ώρες.

Για την παραλία και την πεζοπορία στο βουνό σε συμβουλεύουμε να διαλέξεις ένα στεγανό με ανοξείδωτο ατσάλι θερμός χωρητικότητας 1,1L.

Για το καφεδάκι σου στο σπίτι ή στο γραφείο ένα BPA free θερμός-ποτήρι είναι η ιδανική λύση.

Βέβαια το μέγεθος μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και να φτάσει μέχρι και τα 20 λίτρα. Ένα τέτοιο θερμός μπορείς να επιλέξεις για το camping.

Στην κατασκευή αυτή συνήθως υπάρχει και βρυσάκι γεγονός που θα σου λύσει πραγματικά τα χέρια.

Συμβουλές για τη συντήρηση

Όπως και κάθε σκεύος χρειάζεται την προσοχή του για να διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση με τον καιρό, αυτό ισχύει και για το θερμός.

Ο σοφός λαός μας λέει πως η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, όταν μεταφέρεις ροφήματα (εκτός νερού), φρόντισε να το ξεπλένεις αμέσως μετά τη χρήση.

  • Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή για να ξέρεις αν επιτρέπεται να το τοποθετήσεις σε πλυντήριο πιάτων. Αν δεν γίνεται να βάλεις όλο το παγούρι, ίσως μπορείς να βάλεις τουλάχιστον το καπάκι του.
  • Γενικά, ο καθαρισμός εξαρτάται κυρίως από το υλικό κατασκευής. Οι πιο συνηθισμένες λύσεις είναι το απλό καθαριστικό πιάτων και το πλύσιμο με νερό και ξύδι.
  • Μια άλλη λύση που προσφέρει καθαρισμό σε βάθος είναι να βάλεις στο εσωτερικό όλο το βράδυ μια ταμπλέτα καθαρισμού τεχνητής οδοντοστοιχίας με νερό.
  • Για να μπορέσεις να καθαρίσεις με άνεση το εσωτερικό καλό είναι να προμηθευτείς ένα μικρό βουρτσάκι καθώς το χέρι σου δύσκολα θα χωρέσει. Τρίψε καλά για να διώξεις όλα τα υπολείμματα.
  • Τέλος δώσε προσοχή στον καθαρισμό του πώματος. Είναι το τμήμα που φθείρεται πιο συχνά και μαζεύει την περισσότερη βρωμιά και τα μικρόβια.
  • Αν δεις πως το πώμα δεν μπορεί να καθαριστεί ικανοποιητικά, μην το σκέφτεσαι, απλά άλλαξέ το.

Με αυτές τις απλές κινήσεις, θα μπορέσεις να διατηρήσεις το παγούρι σου σε άριστη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα θέτεις την υγεία σου σε κίνδυνο.

Πόσο θα μου κοστίσει ένα θερμός;

Η σκέψη για μια νέα αγορά μπορεί να προκαλέσει άγχος ειδικά στην Ελλάδα του 2022 λόγω της ακρίβειας.

Είναι λογικό να μην θέλεις να ξοδέψεις μια ολόκληρη περιουσία για το θερμός σου.

Η τιμή βεβαίως εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος, το υλικό και ο κατασκευαστής που θα προτιμήσεις.

Για παράδειγμα, ένα ισοθερμικό ποτήρι-παγούρι είναι σίγουρα πιο ακριβό από ένα απλό και το αλουμίνιο έχει διαφορετική τιμή από το πλαστικό.

Έτσι, η τιμή θα καθοριστεί από τις προτιμήσεις σου και τη χρήση που σε ενδιαφέρει.

Σε γενικές γραμμές αν θέλεις να είσαι κατατοπισμένος οι τιμές που «παίζουν» είναι συνήθως στα 15-20 ευρώ.

Μια τιμή η οποία αν συγκρίνεις με τη χρησιμότητα και τη βόλεψη που σου προσφέρει ένα θερμός, θεωρούμε πως είναι εντελώς value for money.

Σε αυτό το σημείο έχεις ολοκληρώσει τον απόλυτο οδηγό αγοράς μας και έχεις διαβάσει όλα όσα θα σου χρειαστούν για να διαλέξεις το καλύτερο θερμός.

Τώρα είσαι έτοιμος να απολαύσεις τον καφέ σου όπως ακριβώς τον προτιμάς μέσα στη μέρα ή να πίνεις δροσερό νεράκι μέσα στο καλοκαίρι.

Μην ξεχάσεις τις συμβουλές που σου δώσαμε για τη συντήρηση.

Εσύ τι θερμός σκέφτεσαι να αγοράσεις;

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


You've just added this product to the cart: